Archief
Boustati

Boustati

Uitbater fietsenstalling niet langer verdacht van drugsbezit

De uitbater van de fietsenstalling bij NS Station Maassluis, Ahmed el Boustati, wordt niet langer als verdachte aangemerkt voor het in bezit hebben van softdrugs. De zaak tegen El Boustati is door het Openbaar Ministerie en de officier van justitie geseponeerd, zo staat in een brief van het arrondissementsparket Rotterdam.

Alleen als de gemeente Maassluis met goede argumenten bij het OM komt of de officier van justitie zelf met nieuwe feiten of omstandigheden komt, kan die beslissing teniet worden gedaan. De brief staat verder los van het besluit van de gemeente om het huurcontract met El Boustati te ontbinden.

Tijdens een controle op 12 augustus - de exploitant was toen met vakantie - werden diverse verdovende middelen in het pand aangetroffen. Daarop volgde directe sluiting van de stalling, welke tot op de dag van vandaag voortduurt. De gemeente Maassluis heeft deze week twee besluiten genomen: de ernst van de zaak is zodanig, dat de tijdelijke sluiting tot 12 februari volgend jaar moet voortduren en tegelijkertijd is per direct het huurcontract opgezegd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen