Archief
Omroep West

Omroep West

Harry en Jenny, de helden van Den Hoorn

In Den Hoorn komen ze superlatieven tekort voor het echtpaar Harry en Jenny Stoel. Het bejaarde stel trad vorige week bijzonder heldhaftig op toen er bij ze werd ingebroken. "Huis en haard is mij alles waard", zegt inbrekersjager Harry Stoel tegen mediapartner Omroep West.

"Ik was in huis en toen hoorde ik een harde klap. Dus ik loop de trap op en wilde de deur open doen, maar die zat aan de binnenkant op slot. Ik rook onraad", vertelt Jenny Stoel-De Wit. Vervolgens schreeuwde ze 'brand' in de hoop dat haar man Harry haar zou horen.

Daarna zei ze: "inbreker, inbreker", zegt Harry. "Toen heb ik mijn bromfiets gestart en heb ik hem vijf of zes keer aangereden. Daarna bedreigde hij mij dat hij zou steken. Ik vertelde hem dat ik voor twintig messen nog niet op zij zou gaan. Ik rust niet eerder dan dat je in de boeien zit".



Even later kwam de politie en heeft Harry de agenten vertelt waar de inbreker zich bevond. Buurtbewoners vinden de daad van Harry 'dapper' en hij heeft bloemen gehad van de politie. De inbreker is aangehouden.

Categorieen:
112