Archief

Inbreker aangehouden na achtervolging

De politie heeft woensdag aan het einde van de middag een 44-jarige Hagenaar aangehouden voor een inbraak bij een woning aan de Dijkshoornseweg in Den Hoorn. De man werd rond 17.45 uur in de woning overlopen door de bewoonster en sprintte daarna weg. De man des huizes ging er op zijn bromfiets achteraan.

Tijdens de achtervolging hield de bewoner de agenten op de hoogte van zijn locatie. De inbreker werd uiteindelijk in een tuin in Delft aangehouden. Hij had zich daar verstopt onder een steiger.

De Hagenaar werkte zeer waarschijnlijk niet alleen. Rond het tijdstip van de inbraak werd hij bij de woning gezien met een andere man. De politie is daarom op zoek naar getuigen. Het zou gaan om een man met Noord-Afrikaans uiterlijk, gedeeltelijk gekleed in het wit. Omdat er verder weinig over hem bekend is, hoopt de politie meer te weten te komen aan de hand van het uiterlijk van de andere man.

Zijn inmiddels aangehouden kompaan was licht getint met gemillimeterd zwart haar en ongeveer 1.70 meter lang met normaal postuur. Hij was gekleed in een wit shirt met een rode vlek op de mouw en droeg een oranje/bruin jack.

Mensen die meer weten, kunnen bellen met het nummer 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

Categorieen:
112