Archief
AS Media

AS Media

Verdachten bedrijfsinbraak na achtervolging aangehouden

Een hectische achtervolging van Maassluis naar Vlaardingen, een aanrijding waarbij een politieagent lichtgewond raakte, een gecrashte auto en twee Rotterdammers die door een politiehond werden gebeten, maar nu wel in de cel zitten. Dat was zondag in het holst van de nacht de opbrengst van een politieactie die startte nadat er bij een bedrijf aan de Zwarte Zee in Maassluis was ingebroken.

Zaterdagavond omstreeks 22.15 uur werd er bij het bedrijf ingebroken, waarbij door enkele daders een rolluik was geforceerd. Het kenteken van het bedrijfsbusje waarin zij wegreden, werd door een getuige genoteerd. Die belde de politie. Ondanks de inzet van meerdere wagens, kregen deze eenheden de bewuste bestelwagen niet in het vizier.



Terug naar 'plaats delict'

Enkele uren later, zag een surveillance-eenheid in Maassluis in de nabijheid van de Zwarte Zee het betrokken voertuig staan. Toen zij naar het busje toe reden, ging dit er met gedoofde lichten vandoor. Er werd direct de achtervolging ingezet, waarbij de bestuurder met alle verkeersregels spotte.

De achtervolging ging in de richting van Rijksweg A20. Ter hoogte van Vlaardingen Holy nam het voertuig via een plotselinge beweging de afrit en draaide de Burgemeester Heusdenslaan op. Hierbij werd een ander politievoertuig dat inmiddels ter plaatse was gekomen door de twee inzittenden geramd. Een politieman raakte daarbij lichtgewond aan zijn pols. Ondanks de forse aanrijding, reden de mannen door.

Diensthond vindt verdachten

Uiteindelijk werd het voertuig lelders in Vlaardingen leeg aangetroffen. Bij de daaropvolgende zoektocht werd een speurhond ingezet. Deze maakte het verschil, want de twee mannen werden in enkele tuinen achterhaald. Beide verdachten werden daarbij door de diensthond gebeten. De twee Rotterdammers, van 19 en 28 jaar, werden in het politiebureau door een arts onderzocht en vervolgens voor nader verhoor ingesloten.

Categorieen:
Maassluis 112