Archief
Flickrcom via brasynn CC

Flickrcom via brasynn CC

'Wateringen' hoopt op Tom Dumoulin

Tom Dumoulin is mogelijk één van de renners die op de eerste donderdag na de Tour de France meerijdt tijdens de Wateringse Wielerdag. Het wielercomité krijgt dinsdagmiddag een definitief antwoord van de Nederlands kampioen tijdrijden, zegt Marco Vijverberg namens het wielercomité tegen WOS Radio.

Dumoulin, die deze Tour twee etappes won en eerder dit jaar ook de roze trui droeg in de Giro d'Italia, rijdt - voor hij naar Rio de Janeiro vertrekt voor de Olympische Spelen - slechts twee criteriums. De 25-jarige Limburger vindt Wateringen eigenlijk te ver, maar daar heeft Vijverberg een oplossing voor. In Dumoulins woonplaats Maastricht kan een helikopter de renner ophalen, om hem naar het Westland te brengen.

Mocht Dumoulin niet komen, dan wordt snel geschakeld en komt de huidige nummer 2 van de Ronde van Frankrijk, Bauke Mollema. "Allebei kan ik ze niet halen. Zeker als Mollema op het podium rijdt, wordt het te duur." Probleem met Mollema is wel, dat hij zaterdag de Clasica San Sebastian in Spanje rijdt en donderdag al vertrekt. "Maar als hij naar Wateringen komt, is geregeld dat hij pas vrijdagochtend naar Spanje vertrekt."

Op de startlijst staan inmiddels al diverse renners. Behalve de al bekende namen als Sebastian Langeveld, Koen de Kort en Maarten Tjalinggi, ligt nu ook onder meer Nederlands kampioen Dylan Groenewegen vast. "Gisteravond (maandagavond - red.) heb ik de handtekening van Niki Terpstra gekregen, de winnaar van vorig jaar", aldus Vijverberg.

Categorieen:
Wateringen Westland Sport