Archief

'Vissen die willen paaien, moeten nog even wachten'

Vissen die willen paaien bij de vispaaiplaatsen in de Oranjebuitenpolder langs het Oranjekanaal, bij de Zeven Gaten in De Lier en in het Ackerdijkse Bos ten zuiden van Delft zullen nog even moeten wachten, want het Hoogheemraadschap van Delfland wil eerst het gras maaien. Het gras is volgens het waterschap nu te hoog om de paaiplaatsen goed te kunnen testen.

Na het maaien worden de vispaaiplaatsen deze zomer eerst onder water gezet en daarna weer leeg gepompt. Zo ziet Delfland of er water in kuilen op het grasland blijft staan. Dat is namelijk niet de bedoeling, want daar kunnen vissen in achterblijven die dan niet meer verder kunnen zwemmen en dan een makkelijke prooi worden voor vogels.

Er wordt verder ook nog gekeken naar de procedures. Zo wil Delfland antwoord op onder meer de volgende vragen: "Werken de vispaaiplaatsen? Laten we snel genoeg water in de vispaaiplaats komen? Of juist te snel? Weten onze mensen wat ze moeten doen om de vissen naar de vispaaiplaatsen te leiden? Et cetera." Als de tests goed uitpakken, kan het zijn dat Delfland ze vanaf 2017 ook daadwerkelijk voor de vissen kan inzetten.

Categorieen:
De Lier Algemeen