Archief
Google Streetview

Google Streetview

Lik-op-stukbeleid achter gemeentekantoor Monster

De gemeente Westland en de politie nemen maatregelen om de overlast van jongeren achter het gemeentekantoor in Monster een halt toe te roepen. De plek is al jarenlang een verzamelplek van jeugd. De laatste tijd wordt er steeds vaker zwerfvuil achtergelaten, voor geluidsoverlast gezorgd en gevoetbald, waarbij ballen soms in de achtertuin van omwonenden terecht komen.

Op dit moment wordt de plek achter het gemeentehuis bezocht door drie groepen met een totaal van 25 tot 30 jongeren. Eén van die groepen zorgt ook daadwerkelijk voor overlast. De jongeren zijn al meermaals gewaarschuwd. De politie voert inmiddels een lik-op-stukbeleid. Zodra iemand overlast veroorzaakt, wordt hij of zij direct beboet. Wijkagenten houden daarom ook extra surveillances achter het gemeentekantoor.

Ook jongerenwerk is actief. De organisatie maakt contact met de groep, spreekt jongeren aan op gedrag en inventariseert waar jongeren behoefte aan hebben. Als er voldoende animo is wordt er samen met de jongeren een activiteit georganiseerd.

Categorieen:
Monster Westland 112