Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Dieren in Maaslands pension niet vergeten met de hitte

Een afgeladen strand betekent bijna automatisch een afgeladen dierenpension. Bij Divoza in Maasland zitten er in totaal zo'n tweehonderd honden en katten. Het dierenvakantieland langs de A20 heeft nog maar een paar hokken vrij.

Om de honden ook te laten genieten van het warme weer, hebben ze een hondenijsje gekregen. Een soort dentastick met wat bevroren hondensnoepjes. Daarnaast krijgen de dieren extra drinken en zijn er schermdoeken opgehangen.

De maatregelen moeten er ook voor zorgen dat de dieren niet oververhit raken. Iets wat vaak bij automobilisten nog fout gaat. Baasjes denken dan even snel boodschappen te kunnen doen terwijl de hond dan achter blijft in de auto. De temperatuur in de auto kan oplopen tot wel 50 graden in de zon. Daar kan een hond niet tegen, de dood kan het gevolg zijn.

Zweten

Het pension heeft ook nog ander advies: Laat een hond niet te lang op vooral donkere tegels lopen, want dan verbranden de pootjes. En hou rekening met het feit dat honden niet kunnen zweten. Zij raken hun warmte kwijt door te hijgen en in mindere maten via de voetzolen. Wil je er op uit met de hond? Ga dan vroeg op de dag wandelen of kies een schaduwrijke plek.

Categorieen:
Maasland Algemeen