Archief

Twee zussen runnen eerste hotel 's-Gravenzande

De ene zus is huisarts en de andere zus werkt in de financiƫle sector, of eigenlijk werkte, want de twee zussen zijn een hotel begonnen. De eerste in kustplaats 's-Gravenzande.

Zonder enige ervaring een hotel beginnen. Dat klinkt als een sprong in het diepe, maar als er een monumentaal pand uit 1850 aan de Monsterseweg in 's-Gravenzande voorbij komt, kunnen de twee Westlandse zussen het idee van een hotel niet meer uit hun hoofd krijgen.

Daarom hebben ze de benodigde certificaten gehaald en zijn ze het pand gaan verbouwen. Tijdens de verbouwing kwamen allerlei oude details boven water. Zoals hele zware houten balken die door het hele pand zitten en een prachtige stenen muur die tevoorschijn kwam toen het stucwerk van de muren werd gehaald.

De inrichting van het hotel hebben de zussen helemaal zelf bedacht en aangeschaft. Op alle kamers zit er een kunstwerk op de muur van twee graffitikunstenaars. Zo is er een Van Gogh-kamer waar de zonnebloemen op de muur prijken en een Johannes Vermeerkamer waar een afbeelding van het Meisje met de Parel te zien is.

Afgelopen weekend kregen de zussen de eerste gasten en dat was spannend. Het hotel was volgeboekt en zo konden de zussen gelijk zien of alles werkte en of het goed liep met het ontbijt. Gelukkig voor de zussen was dat het geval.