Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Nieuwbouw afgebrande woningen Tasmanweg vertraagd door vleermuizen

Er moet nieuwbouw komen op de plek van de twee afgebrande woningen aan de Tasmanweg in Hoek van Holland. Dat meldt woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH), die inmiddels bezig is met planontwikkeling. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van beschermde diersoorten kan de bouw echter pas in het voorjaar van 2017 beginnen.

In één van de woningen brak in november vorig jaar brand uit via een wasdroger en sloeg deze via het dak over naar de buren van de twee-onder-een-kap woning. Beide huizen zijn onbewoonbaar verklaard.

De woningbouwvereniging heeft inmiddels Flora- en faunaonderzoek laten doen. Daaruit blijkt dat de woningen mogelijk worden gebruikt door vleermuizen en gierzwaluwen. Er moet daarom vervolgonderzoek komen, om te kijken of deze beschermde diersoorten ook daadwerkelijk aanwezig zijn.

Het onderzoek duurt zeker tot en met 30 september. Daarna kan WVH ontheffing aanvragen. Die aanvraag duurt naar verwachting vier maanden. De sloop van de woningen kan daarom pas op z'n vroegst in februari volgend jaar starten. Direct na de sloop begint de nieuwbouw.