Archief
Karin Versteeg

Karin Versteeg

Therapie met paarden in Honselersdijk: 'ligt lekkerder dan een bed'

Plezier hebben in de zomervakantie, dat wil toch iedereen? Voor kinderen die altijd lichamelijk pijn hebben valt het niet mee om plezier te maken. Om de pijn even te vergeten is er een speciale paardrijles in Honselersdijk. Kinderen leren met paarden om te gaan zonder dat ze erop hoeven te rijden.

Bij paardencoaching in Honselerdijk leren kinderen hoe je een paard het beste kunt leiden. Door duidelijke opdrachten te geven en hard genoeg te praten, komt de boodschap bij het paard goed aan. Het kind krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen, zegt Angela de Haan van Paardencoaching. "Je ziet de kinderen groeien en aan het eind van de les dan glimmen de ogen van geluk".

Rinske is een van de kinderen die baat heeft bij de paardrijlessen. Ze is tien jaar en heeft reuma. Continue heeft ze pijn, maar door de lessen vergeet ze de pijn en kan ze ontspannen. Aan het eind van de les mag ze op Myrrddi, een Welshcop, liggen. Met haar gezicht op de billen van het paard ligt Rinske heel comfortabel. "Het ligt lekkerder dan mijn bed en ik zou zo in slaap kunnen vallen".

Paarden zorgen ervoor dat je hele gevoelssysteem tien keer harder aan het werk gaat, zegt paardencoach Marian Moens. "Door de warmte die het paard geeft op het moment dat je op zijn rug ligt, voel je dat je makkelijk kunt ontspannen. Juist die ontspanning is voor heel veel kinderen belangrijk voor een stukje herstel in hun ziekteproces".

Geschreven door verslaggever Karin Versteeg.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen