Archief

GBW: Parkeren kerkplein Ter Heijde moet kunnen

GemeenteBelang Westland zou graag zien dat parkeren op het Willem III plein in Ter Heijde wordt gelegaliseerd. Momenteel mag er niet worden geparkeerd, maar wordt het wel gedoogd. Wat GBW steekt, is dat er na beantwoording vorige maand van CDA-vragen plotseling strikt wordt gehandhaafd, hoewel het tot nu toe tot waarschuwingen beperkt is gebleven.

Het CDA wilde het (kerk)plein, al dan niet deels, autovrij maken zodat het multifunctioneel gebruikt zou kunnen worden voor ontmoeting, recreatie en kleine en lokaal georganiseerde evenementen. De gemeente stelde echter dat parkeren buiten de formele parkeerplaatsen in het dorp al verboden is en dat het plein daarom al voor andere activiteiten beschikbaar is.

GBW stelt het ermee eens te zijn dat het plein voor zaken als het dorpsfeest gebruikt moet kunnen worden. "Echter, wanneer het plein er stil en verlaten bij ligt, zien wij geen reden om de inwoners en horecabezoekers het parkeren aldaar te ontzeggen."

Bovendien wordt het plein ook benut door vaak wat oudere bezoekers van dorpshuis Het Vrondel, aldus GBW. "Wij zien niet graag dat prijswinnaars met een volle kist sinaasappelen naar Molenslag moeten lopen, omdat daar de auto geparkeerd staat."

Categorieen:
Monster Westland Algemeen