Archief

Speciaal telefoonnummer bij overlast bewoners Wittebrug

Poeldijkers kunnen binnenkort zeven dagen per week dag en nacht telefonische contact zoeken met PerspeKtief als ze problemen ondervinden met bewoners van Woonhotel Wittebrug. Verder zal de wijkagent er geregeld poolshoogte gaan nemen, zijn twee bewoners elders ondergebracht en is extra personeel ingezet en camera's geplaatst om het toezicht te verbeteren.

Dit laat PerspeKtief-bestuurder Barbara Berkelaar weten in een reactie op de commotie die in Poeldijk is ontstaan na een steekpartij tussen twee bewoners van Wittebrug. Voor GemeenteBelang Westland was dat een druppel, die de emmer deed overlopen: de partij wil dat het woonhotel de deuren sluit.

Berkelaar zegt te begrijpen dat omwonenden zich onveilig voelen. "Feitelijk ging het om een ruzie tussen twee bewoners binnen de locatie, waarbij een van de bewoners licht gewond is geraakt. Het incident is door de medewerkers goed afgehandeld. Hulp is ingeroepen door de huismeester, die de wijkagent heeft gebeld."

PerspeKtief wil een beheerconvenant opstellen waarin met buurtbewoners, de gemeente en politie wordt afgesproken hoe wordt omgegaan met veiligheid en overlast. PerspeKtief gaat opnieuw een open huis houden op 24 september voor de omwonenden om kennis te maken met de bewoners.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen