Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

GBW: 'Steekpartij is de druppel, sluit Wittebrug'

De steekpartij van dinsdagavond in Poeldijk tussen twee bewoners is voor GemeenteBelang Westland (GBW) de druppel. De partij wil dat woonhotel de Wittebrug zo snel mogelijk de deuren sluit. In het complex zitten sinds vorig jaar bewoners die begeleid worden door de reclassering. Dat zorgt voor onrust in het dorp.

Meerdere mensen hebben de afgelopen tijd hun beklag gedaan bij GBW over de huidige situatie. "Mensen voelen zich geïntimiteerd en durven niet meer te pinnen aan de overkant", zegt fractieleider Remmert Keizer. Bij Café de Luifel, verderop in het dorp, zijn de 'nieuwe bewoners' van het voormalige verzorgingshuis het gesprek van de dag.

Volgens kroegeigenaar Elly Hazewinkel is er veel onvrede onder mensen die de naast Wittebrug gelegen begraafplaats bezoeken. "Nabestaanden willen daar graag een bloemetje of iets dergelijks neerleggen. Als je dan geconfronteerd wordt met bierdrinkende blowers, daar word je niet blij van".

Hazewinkel begrijpt dat de bewoners hulp nodig hebben, alleen vindt zij de locatie - met een pinautomaat en begraafplaats op steenworp afstand - zeer ongelukkig. Keizer wil dat de burgemeester het complex zo snel mogelijk ontruimt. "Wat ons betreft, komt de Poeldijkse gemeenschap nu in opstand. Dit moet een halt worden toegeroepen", zegt hij.

Categorieen:
Poeldijk Westland 112