Archief

'Monsterse' Kreidler kreeg terecht geen kentekenbewijs

Monsternaar Angelo Damen heeft in 2014 terecht geen kentekenbewijs gekregen voor zijn Kreidler. Dat heeft de Raad van State woensdag geoordeeld. Het framenummer op de bromfiets is niet te identificeren en daarom stond de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) in zijn recht om het verzoek af te wijzen.

Damen is al 36 jaar eigenaar van de Kreidler. Hij heeft de bijzondere brommer ooit overgenomen van een vriend. Drie jaar geleden heeft hij de brommer helemaal in oude staat laten herstellen. Daarbij is het framenummer een beetje aangetast. Maar hoewel volgens hem nog steeds goed herkenbaar, vertrouwde de RDW het dus niet.

Damen liet het er niet bij zitten en stapte naar de bestuursrechter. Maar die vertrouwde op de deskundigheid van de RDW. En dus stapte Damen met een scan van het verkoopboek van Kreidler uit 1965 naar de Raad van State.

Die oordeelt nu dat de scan van het verkoopboek niet voldoende bewijsmateriaal is. "De vaststelling van het voertuigidentificatienummer (VIN) dient te geschieden aan de hand van het originele door de voertuigfabrikant ingeslagen VIN." Damen kreeg bovendien tot tweemaal het aanbod om kosteloos zijn voertuig aan te bieden voor nader onderzoek. Hij wees dit echter af, uit vrees dat zijn Kreidler daarbij schade zou oplopen. De Raad van State vond dat echter een slecht argument.

Categorieen:
Monster Algemeen