Archief
Schermafdruk YouTube

Schermafdruk YouTube

Hoekse Bertus Bliek en De Ark in Wateringen onder intensief toezicht

Het Hoekse Bertus Bliekhuis van zorgorganisatie Humanitas aan Zee en verzorgingstehuis De Ark in Wateringen van Careyn staan onder intensief toezicht van de Inspectie van de Gezondheidszorg. Ze voldoen op meerdere punten niet aan de eisen die de inspectie stelt.

Bij Bertus Bliek gaat het om in totaal 20 punten die niet goed worden nageleefd. Denk hierbij aan het niet structureel melden van fouten en het onvoldoende inzetten van zorgverleners op de momenten dat dit nodig is. Het gehele rapport is hier te lezen.

Ook bij De Ark gaan er zaken mis, al zijn het hier 'maar' 10 punten. Medewerkers zorgen er volgens de inspectie niet genoeg voor dat cliƫnten in een veilige omgeving verblijven en medewerkers zouden niet genoeg scholing krijgen. Ook het rapport van De Ark is hier in zijn geheel te lezen.

Zowel aan Humanitas als aan Careyn is door WOS Media om een reactie gevraagd. De beide organisaties komen daar nog op terug. Wel heeft Careyn op haar website het volgende gezet: "Careyn heeft op het gebied van kwaliteit en veiligheid voor alle locaties de situatie in beeld. Gesignaleerde tekortkomingen leiden vanzelfsprekend tot verbeterplannen."

Categorieen:
Wateringen Algemeen