Archief

Ernstige zorgen over kwaliteit van zorg in Hoekse Bertus Bliekhuis

De Inspectie voor de Gezondheidszorg maakt zich ernstige zorgen over de kwaliteit van zorg bij het Hoekse Bertus Bliekhuis van zorgorganisatie Humanitas aan Zee. Dat weet Nieuwsuur te melden op basis van een lijst met onderzochte verpleeghuizen in Nederland.

"De zorg die Bertus Bliek biedt, voldoet niet aan 20 normen en een extra beoordeelde norm. Dit geeft risico's op onverantwoorde zorg en gezondheidsschade voor de cliƫnten. De resultaten, gezien in het licht van de bevindingen op de bezochte andere locaties van Humanitas, leiden ertoe dat de inspectie onvoldoende vertrouwen heeft dat Humanitas binnen afzienbare termijn de vereiste verbeteringen realiseert en borgt", aldus de inspectie.

Wat dit gaat betekenen voor de organisatie en de ouderen die er wonen is nog niet bekend. Later deze dag maakt staatssecretaris Van Rijn bekend welke verpleeghuizen volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg onder de maat presteren.

Humanitas heeft tegen Nieuwsuur gezegd dat ze een brief hebben gekregen over het feit dat ze in een slechte categorie vallen, maar niet weten in welke categorie precies. Ook over andere tehuizen van Humanitas maakt de inspectie zich zorgen.

Categorieen:
Algemeen