Archief
Fred van der Ende 1

Fred van der Ende 1

Benefietconcert voor 'verzopen' museum RockArt

Een benefietconcert moet museum RockArt 'uit de brand helpen'. Het muziekmuseum aan de Zekkenstraat in Hoek van Holland heeft veel waterschade opgelopen na een extreme hoosbui op donderdag 23 juni. De collectie is bespaard gebleven, maar de vloer en delen van het pand zijn onherstelbaar beschadigd geraakt.

Het idee voor het beniefconcert komt van Erik Kuijlaars, eigenaar van de ParkRoad Studio in Voorburg. Een datum is al geprikt: zondag 14 augustus. Zanger George Baker heeft toegezegd mee te werken. Ook de bassist van Triggerfinger en drummer Cesar Zuiderwijk treden op.

Museum RockArt heeft zo'n 150.000 euro schade en blijft zeker nog tot half augustus gesloten. Grootste kostenposten zijn het vervangen van de vloer, schilderen, het maken van een nieuwe keuken, nieuwe wc-groepen en de huur en inrichting van een noodkantoor. Het verhuizen van de collectie naar een andere opslag loopt ook behoorlijk in de papieren.

RockArt-eigenaar Jaap Schut wordt overladen met steunbetuigingen na het nieuws van de wateroverlast. "Er worden dinerbonnen in de brievenbus gedaan en fruitmanden bezorgd". Het idee voor een benefietconcert noemt hij "waanzinnig en grandioos".

Schut zegt dat hij voldoende handjes heeft om alles te bolwerken. "De collectie is godzijdank behouden gebleven, daar draait het allemaal om", aldus de museumdirecteur. Het benefietconcert wordt waarschijnlijk in de Zekkenstraat zelf of op het hockeyveld achter het museum gehouden. Er is nog wel een vergunning nodig.