Archief
Dennis van Schie 3

Dennis van Schie 3

Westlandse bandenprikker zit weer vast

De 19-jarige 's-Gravenzander die ervan wordt verdacht dat hij de Westlandse bandenprikker is, heeft geprobeerd een ander aan te zetten tot het leksteken van banden. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De man zit daarom sinds afgelopen woensdag weer vast.

De bandenprikker was eerder onder strenge voorwaarden vrijgelaten. In afwachting van zijn proces kreeg hij een gebiedsverbod en kreeg hij een enkelband om. Daarnaast moest hij contact houden met de reclassering. De raadkamer van de Haagse rechtbank heeft maandag besloten dat hij dertig dagen in voorarrest moet blijven.

De verdachte zou vanaf zijn tijdelijke adres geprobeerd hebben om een andere persoon zover te krijgen dat die banden ging prikken. Hij zou daarover een schriftelijke instructie hebben gegeven. Deze persoon heeft dit gemeld bij de politie en daarbij de instructie overhandigd.

De Westlandse bandenprikker, die zichzelf Slash noemde, werd op vrijdagavond 6 mei aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling op grote schaal. Onduidelijk is nog of hij voor alle bijna in Westlandse 300 lekgestoken banden wordt vervolgd.