Archief
Archief

Archief

Aanhouding inbrekers dankzij WhatsApp-groep

Een WhatsApp-groep in Maassluis heeft ervoor gezorgd dat de politie vrijdag drie mannen op heeft kunnen pakken, van wie tenminste een persoon betrokken was bij inbraak. Omwonenden bij het Sparrendal keken mee en gaven via de berichtendienst waardevolle informatie door aan de politie en de buurt.

Het begon vrijdagmiddag met een buurman die de politie alarmeerde, omdat een buurmeisje op zijn balkon stond. Dat meisje was haar huis ontvlucht, omdat een onbekende man aan de voordeur stond te rammelen.

Daaropvolgend werd het signalement van de man op de whatsApp-groep gedeeld en werd zijn kenteken aan de politie doorgegeven. De personenauto reed korte tijd later over de Heemraadsingel in Rotterdam, waar agenten de auto aan de kant hebben gezet. De drie inzittenden (28 en 43 uit Algerije en een 34-jarige uit Maassluis) werden direct aangehouden.

Meerdere inbraken

Na onderzoek bij de woning aan de Sparrendal bleek dat de man daadwerkelijk had geprobeerd om binnen te komen. In het voertuig trof de politie spullen aan die van een inbraak elders in Maassluis afkomstig waren. De recherche is bezig met een onderzoek naar de mannen. Zij zitten daarvoor nog steeds vast.

Categorieen:
Maassluis 112