Archief
Carry Wilmink

Carry Wilmink

Hardlopers weten weg naar Schipluiden nog goed te vinden

Na de afgelasting vorig jaar wegens de tropische hitte, wisten de hardlopers zaterdag in groten getale de weg naar Schipluiden weer te vinden. De Kadeloop, met afstanden van 5 en 12 kilometer, kon rond de 900 deelnemers noteren. Er gingen diverse winnaars van de twee weken geleden gehouden Heulse Oranjeloop op herhaling.

De 12 kilometer werd met overmacht gewonnen door Michael Gebrehiwet van het Haagse Sparta. Hij heeft dit seizoen behalve de Oranjeloop ook al de Omloop van Ter Heijde naar zijn hand gezet. Met de tijd van 38.48 had Gebrehiwet bijna een minuut voorsprong op René de Lange (Agium Runners).

Bij de vrouwen leek Rose Enthoven vrij eenvoudig op de overwinning af te gaan, maar Petra Sloots probeerde haar in een ultieme poging nog in de sprint te verrassen. Rose werd tot winnares uitgeroepen, voor beiden werd de tijd van 45.31 geregistreerd. Achter Janna van Dijk van Haag Atletiek (46.24), kwam Carla Ophorst als beste streekloopster over de finish (46.48).

Herhaling in dubbel opzicht

Op de 5 kilometer ging Hagenaar Jeroen van Aken op herhaling. Hij was niet alleen ook winnaar van deze afstand bij de Oranjeloop, maar zegevierde tevens op de 5 kilometer bij de vorige editie van de Kadeloop in 2014. Eerste streekloper was 's-Gravenzander Maarten Bakker (6e), die 17.01 nodig had. Bij de vrouwen ontbraken de bekende regioloopsters allemaal door diverse oorzaken. Winnares werd de Rijswijkse Marjolein van Linschoten in 20.49.