Archief
De Kleine Schaal

De Kleine Schaal

Kringloopwinkel De Kleine Schaal moet morgen weg zijn

De Maassluise wethouder Evers heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan kringloopwinkel De Kleine Schaal. Hij kwam daar vertellen dat donderdag de winkel leeg moet zijn, zodat de ruimte kan worden overgedragen aan de gemeente.

De enige manier waarop de winkel nog twee weken op de huidige plek kan blijven, is door aan te tonen dat ze een contract heeft voor een nieuwe locatie. Maar dat gaat vrijwel zeker niet lukken. Ondernemer Nicolette Hollaar weet al een jaar dat ze uit het pand weg moet. Hollaar geeft aan, dat ze nog geen opslagruimte heeft: "Dus misschien zet ik wel op Facebook dat iedereen morgen alles gratis mag komen afhalen. Ik zorg er in elk geval voor dat ik morgen weg ben."

Hollaar wil eigenlijk twee dingen: een paar maanden uitstel van haar vertrek uit het pand aan de Heldringstraat en dat de gemeente meedenkt over een goede nieuwe locatie van om en nabij tussen de 300 en 450 vierkante meter groot.

'Geen uitzondering maken'

Wethouder Sjef Evers laat desgevraagd weten dat zijn ambtenaren er alles aan hebben gedaan om met Hollaar mee te denken. "Er staan panden leeg aan de Zwarte Zee; die zijn maar een klein beetje duurder. Als ze voor elk product twee euro meer vraagt, is ze er al uit." Hij wil voor de uitbaatster van de kringloopwinkel geen uitzondering maken: "Andere ondernemers moeten ook gewoon aan de regels voldoen."

Categorieen:
Economie