Archief
De Kleine Schaal

De Kleine Schaal

Nicolette Hollaar op de bres voor haar kringloopwinkel

Een geschikt pand vinden voor de kringloopwinkel in Maassluis blijkt nog een hele opgave. Nicolette Hollaar van kringloopwinkel De Kleine Schaal is er al tijden mee bezig, maar krijgt het maar niet voor elkaar. En dat terwijl ze wel uit het huidige pand aan de Heldringstraat moet, omdat de gemeente de ruimte zelf wil gaan gebruiken.

Hollaar komt er niet meer uit en besloot daarom dinsdagavond de stoute schoenen aan te trekken en in te spreken bij een commissievergadering. Dat ze steun heeft met haar winkel in de stad, blijkt wel uit het feit dat de publieke tribune vrijwel helemaal vol zat. Dat komt volgens haar omdat de winkel niet alleen goed is voor het milieu, maar ook omdat deze een sociale functie heeft: "Veel mensen komen hier voor een praatje".

Twee dagen

De ondernemer weet al een jaar dat ze uit het pand weg zou moeten. Over twee dagen is het eigenlijk al zover. Maar in de tussentijd heeft ze in haar privé-leven wat obstakels gehad, waardoor ze zich niet volledig op het aanstaande vertrekt kon richten. Niet dat ze niet naar andere panden heeft gezocht, in tegendeel, zo betoogt ze. Maar allemaal waren ze te duur, te groot of te klein. Ze heeft de gemeente ook ingeschakeld bij haar zoektocht, maar die kwam niet bepaald met 'passende' locaties, zo vertelt ze tijdens de vragenronde in de commissie.

Hollaar wil eigenlijk twee dingen: een paar maanden uitstel van haar vertrek uit het pand aan de Heldringstraat en dat de gemeente meedenkt over een goede nieuwe locatie van om en nabij tussen de 300 en 450 vierkante meter groot. Zelf komt ze met het plan om samen met de gemeente het pand van Taxi Hofman te kopen, naast haar huidige winkelruimte. Maar of dat realistisch is, moet nog maar blijken.

Categorieen:
Maassluis Duurzaam