Archief

Verdachte van moord op Honselersdijker blijft vastzitten

Jimmy K., de man die terechtstaat voor de moord op transporteur Gerrit Boers uit Honselersdijk, moet langer vast blijven zitten. De rechtbank, die denkt dat K. 'vluchtgevaarlijk' is, heeft dat maandag bepaald, meldt mediapartner Omroep West.

Gerrit Boers (57) werd op 19 augustus vorig jaar in alle vroegte door zijn zoon binnengrbracht op de spoedeisende hulp in Den Haag. Na een aantal weken in coma te hebben gelegen, overleed hij op 11 september. Tegen zoon Benny en familievriend Jimmy K. loopt het strafproces.

K. verklaarde eerder dat ze hadden geprobeerd hennep achterover te drukken. Die moest naar Noorwegen worden gesmokkeld. Maar als ze vader Boers een paar klappen zouden verkopen en zouden doen alsof hij was beroofd, konden ze de hennep zelf verkopen. De klappen werden Gerrit Boers fataal.

Volgens het Openbaar Ministerie lag het hele plan, op papier uitgebreid beschreven, in de auto waarin Gerrit naar het ziekenhuis werd gebracht. Uit een begin deze maand gemaakte reconstructie zou blijken dat de verklaring van Benny, dat Jimmy de klappen heeft uitgedeeld, zou kunnen kloppen. Beiden hangt 15 jaar cel boven het hoofd.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen