Archief

Watervergunning A4 hoeft niet aangepast te worden

De watervergunning die het Hoogheemraadschap van Delfland heeft afgegeven voor de verlengde A4 tussen Delft en Schiedam hoeft niet te worden aangepast. Dat zegt de Raad van State in een uitspraak op het beroep dat Stichting Batavier had ingesteld.

De watervergunning gaat over het onttrekken van grondwater in de (half) verdiepte delen van de weg. Als gevolg van lekkage moet daar dagelijks veel meer water weggepompt worden dan aanvankelijk de bedoeling was. De vergunning maakt het mogelijk om per dag 1.450 kubieke meter water weg te pompen in plaats van de eerder toegestane 400 kubieke meter. Een deel daarvan wordt via retourbemaling weer in de grond teruggebracht. Mede hierdoor kon de A4 in december open.

Batavier vond, dat Delfland vooraf een milieueffectrapportage had moeten opstellen. De Raad van State oordeelt nu, dat het Hoogheemraadschap heeft nagelaten te onderzoeken of dat inderdaad nodig was. Dat onderzoek is achteraf wel gedaan en omdat daaruit is gebleken, dat bepaalde normen niet worden overschreden, hoeft er volgens de Raad van State geen nieuwe procedure te worden gestart.

De stichting betoogde verder dat de vergunning in strijd was met het tracébesluit en dat er een lozingsvergunning nodig was voor het terugpompen van water. Deze bezwaren zijn ongegrond verklaard.

Categorieen:
Algemeen