Archief

Voorstel wijziging Kruisbroekkruising teruggenomen

De gemeente Westland heeft het idee om de 'Kruisbroekkruising' in Naaldwijk te wijzigen in een T-splitsing, teruggenomen. Voor het voorstel blijkt te weinig draagvlak te bestaan onder de bewoners van de wijk Kruisbroek.

Dit kwam naar voren tijdens de woensdag gehouden inloopbijeenkomst in het Naaldwijkse gemeentehuis, waar circa 35 wijkbewoners op afkwamen. Enkele bezwaren tegen het voorstel betroffen de vrees voor verplaatsing van de verkeersproblemen naar de aansluiting van de Perzikenstraat op de Kruisbroekweg en de slechtere bereikbaarheid van het noordelijk gedeelte van Kruisbroek voor gemotoriseerde hulpdiensten.

Aanleiding om het voorstel van de T-splitsing aan de direct omwonenden voor te leggen, vormde de noodzaak om op korte termijn de verkeerslichteninstallatie te vervangen. Als tegelijkertijd de in- en uitgang ter hoogte van de Karel Wiersmastraat/Alicantestraat zou worden afgesloten, zouden de omwonenden slechts eenmalig overlast van werkzaamheden ondervinden.

Direct omwonenden

De gemeente had voor de inloopbijeenkomst circa 120 omwonenden uitgenodigd. Het ging hierbij om burgers die direct geraakt zouden worden door een aanpassing van de kruising. Tal van andere bewoners van de wijk Kruisbroek voelden zich gepasseerd en lieten dat duidelijk blijken bij het begin van de inloopbijeenkomst.

Totaalbeeld Kruisbroek

De gemeente gaat nu met belangstellende burgers uit de gehele wijk om de tafel zitten met als doel alle verkeersknelpunten in deze vrij grote wijk in kaart te brengen.



Tijdens de inloopbijeenkomst werd onder meer onvrede geuit over het vele vrachtverkeer dat nog steeds gebruik maakt van de route Kruisbroekweg-Middel Broekweg. Dit wordt vooral toegeschreven aan de vertraging in de aanleg van de zogeheten doorgetrokken Veilingroute naar het Vlietpolderplein.