Archief
Google Streetview

Google Streetview

Oplossing kruising Oude Veiling in zicht

Er lijkt eindelijk een oplossing in zicht voor de 'onveilige' kruising Oude Veiling/Maassluiseweg in Maasland. Mede door de nieuwbouwontwikkelingen in de nabijgelegen wijk Dijkpolder in Maassluis wordt een flinke toename van verkeer verwacht. Dit zou de verkeersveiligheid niet ten goede komen, mede vanwege de onoverzichtelijke fietsoversteekplaatsen.

Het college van B en W stelt de gemeenteraad deze maand een drietal oplossingen voor. Zo moet er vanaf eind augustus een half jaar lang een proef worden gehouden met verkeerslichten op de kruising Kerkweg/Oude Veiling. Dit moet zorgen voor een evenwichtigere verkeersafwikkeling. Het betekent overigens een primeur voor het dorp: op dit moment staan er nog geen stoplichten in Maasland.

Daarnaast wordt in de plannen het fietspad aan de waterkant weggehaald. In de plaats daarvan komt er aan de noordkant van de weg een tweerichtingen fietspad. Dit moet de situatie ter hoogte van het kruispunt overzichtelijker maken voor autoverkeer.

Verder wordt de weg veiliger ingericht tijdens het geplande onderhoud. Dit wordt bereikt door de rijbaan optisch te versmallen, de belijning aan te passen en snelheidsremmende maatregelen aan te brengen.