Archief

Paardensportcentrum De Dijkgraaf mogelijk toch naar Papedijk

Paardensportcentrum De Dijkgraaf lijkt toch nog voor het Westland behouden te kunnen worden. Niet op de huidige locatie aan Plaats Langeveld in Monster, maar alsnog aan de Papedijk in 's-Gravenzande. De Dijkgraaf heeft namelijk een intentieverklaring getekend om dressuur- en trainingsstal Maya de Hoog over te nemen. Dat blijkt uit een brief van De Dijkgraaf die in handen is gekomen van WOS Media.

De stukken worden momenteel door de makelaar opgemaakt en is door De Dijkgraaf aan de gemeente om medewerking gevraagd. Op dit moment is het paardensportcentrum in Monster de activiteiten aan het afbouwen. Zodra er een positief signaal van de gemeente is, zegt het paardensportcentrum binnen de kortst mogelijke keren weg te zijn, zo staat in de brief.

Wethouder positief

Wethouder Ouwendijk is zeer positief over de verhuizing. Tegenover de WOS zegt hij: "Mochten er op het terrein ruimtelijke aanpassingen nodig zijn die niet in het bestemmingsplan passen, dan wil de gemeente medewerking verlenen aan de procedure om van het bestemmingsplan af te wijken. Van belang is dat de manege vóóraf goed nagaat wat qua (milieu)regelgeving wel en niet mag."

Vorige week besloot de voorzieningenrechter dat De Dijkgraaf de locatie aan Plaats Langeveld nog voor afgelopen woensdag moest verlaten. De Dijkgraaf had een tijdelijke vergunning van vijf jaar op een locatie aan Plaats Langeveld in Monster. Die liep op 1 juli 2015 af. Enkele omwonenden hielden de gemeente aan de toezegging dat er geen verlenging zou komen. Ze hadden last van de manege. Met het perspectief op mogelijke alternatieven, is de gedoogperiode keer op keer verlengd.