Archief

Politici en verloskundigen wederom op de bres voor behoud kraamafdeling

Een paginagrote advertentie namens de meeste politieke partijen in het Waterweggebied prijkt vrijdag in AD Waterweg. De partijen willen hiermee proberen om de kraamafdeling van het Franciscus Vlietlandziekenhuis in Schiedam binnen de regio te houden. Ook verloskundigen zijn op de bres gesprongen door middel van een open brief.

De Raad van Bestuur van het fusieziekenhuis wil de afdeling volgend jaar verplaatsen naar het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Volgens de politieke partijen, veel verloskundigen, maar ook zorgverzekeraar DSW is dat ongewenst. Ze hopen dan ook dat de Raad van Toezicht deze maand een andere mening heeft.



"Kwaliteit van zorg is verbonden aan bereikbaarheid! Wij maken ons ernstig zorgen over de kwaliteit van de geboortezorg in de regio Nieuwe Waterweg Noord en vinden het een kwalijke zaak dat het ziekenhuisbestuur geen enkel gehoor geeft aan zorgverleners en inwoners uit de regio", zo staat te lezen in de brief van de verloskundigen.

Ze vinden dat het Gasthuis een brug te ver is, bijna letterlijk, want ze halen in hun brief de chaos rondom de Rotterdamse Giessenbrug aan, die begin deze week ontstond door een storing aan de brug: "Iedere zwangere met een acute hulpvraag moet straks naar het Franciscus Gasthuis in Rotterdam, een langere afstand betekent meer kans op problemen."

Aan burgers wordt de oproep gedaan om een petitie te tekenen. Aan het einde van deze maand neemt de Raad van Toezicht een besluit. Als dat overeenstemt met het eerdere besluit van de Raad van Bestuur, dan is de aanpassing definitief.

Categorieen:
Algemeen