Archief
VV Schipluiden

VV Schipluiden

Zaterdagvoetbal: Maar liefst 4 regionale koplopers

Er zijn nog veel regioploegen in de race voor de titel. Excelsior Maassluis, FC 's-Gravenzande, VELO en Westlandia hebben het allemaal in eigen hand in de laatste 2 competitierondes. In 4E werd Schipluiden vanmiddag al kampioen.

Topklasse

De kampioenkoorts neemt toe bij Excelsior Maassluis, want met nog twee speelronden te gaan zijn de Tricolores de trotse koploper geworden. De spelers uit Maassluis wonnen hun uitduel met 3-0 van DSV'33 in Ermelo. Koploper Katwijk verloor van GVVV (1-2). Katwijk staat samen met HHC Hardenberg één punt achter op Excelsior Maassluis. Volgende week kan Excelsior Maassluis kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. Katwijk en HHC Hardenberg moeten dan wel beiden verliezen.



Eerste klasse B


FC 's-Gravenzande heeft nog steeds kans op het behalen op het kampioenschap en is nu samen met Argon de gedeelde koploper. De voormalige koploper Nootdorp kwam niet verder dan een gelijkspel. Daarnaast kan de ploeg uit 's-Gravenzande de derde periodetitel nog in de wacht slepen. Na een knotsgekke slotfase behaalde de Westlandse ploeg een benauwde 2-1 overwinning op Voorschoten '97. De arbiter gaf de doelman van de bezoekers en een veldspeler rood, daarna scoorde FCG nog twee keer, waaronder een strafschop. Ook werd nog een penalty gemist.

Tweede klasse C

Westlandia is de nieuwe koploper. Op sportpark De Hoge Bomen won de thuisploeg met 5-0 van GHC en zag koploper SVC'08 verliezen van DSO (0-1). GHC degradeerde definitief. De voorsprong van Westlandia bedraagt één punt op SVC'08. Volgende week kan Westlandia kampioen worden. Zelf moet het winnen van VDL en SVC'08 moet verliezen van RCL.

Lyra heeft zich veilig gespeeld en maakt zelfs nog kans op het bereiken van de nacompetitie. De Lierse ploeg won met 2-1 van streekgenoot Sportclub Monster. Plaats vier is van belang voor de eventuele overname van de vervangende periodetitel van de kampioen. Naast Lyra heeft HVC'10 ook nog kans op de vervangende periodetitel. De Hoekse ploeg won de wedstrijd tegen Be Fair met 3-1. Mathijs Benard was verantwoordelijk voor alle treffers van HVC'10. Voor plaats vier zijn ook nog DSO en TAVV in de race.

Sportclub Monster is nog steeds niet veilig. Het heeft nog drie punten voorsprong op KMD (nummer 11) en vijf punten op SEV (nummer 12). KMD verloor de uitwedstrijd tegen TAVV met 2-1.

VDL heeft nog een kleine kans op het behalen van de vervangende periodetitel. In ieder geval heeft de ploeg zich na de winst op SEV (2-1) veilig gespeeld.

Derde klasse B

MVV'27 heeft zich in de streekderby tegen Maasdijk definitief veilig gespeeld mede dankzij de het knapper gelijkspel van Naaldwijk tegen Te Werve. De Maaslandse ploeg won ruim van de opponent met 5-2.

Maasdijk daarentegen heeft een wonder nodig om de nacompetitie alsnog te bereiken. Door de overwinning van Honselersdijk op Die Haghe (2-1) is het verschil met de Honselse ploeg opgelopen tot vijf punten. Honselersdijk staat derde en moet hopen dat Die Haghe de derde periodetitel voor zich gaat opeisen, dan krijgt Honselersdijk eventueel de vervangende periodetitel van komende kampioen Te Werve. Deze strijd gaat nu tussen Honselersdijk en Berkel, dat één punt achterstand heeft op de Westlandse ploeg.

Te Werve werd in de thuiswedstrijd tegen Naaldwijk geen kampioen. Lange tijd leek dat erop, maar de Naaldwijkse ploeg knokte zich na een 3-0 achterstand terug tot een 3-3 gelijkspel. Naaldwijk behaalde een belangrijk punt in strijd om handhaving, maar dit zal waarschijnlijk pas op de laatste speeldag beslist worden. Naaldwijk kan nog degraderen, een p/d-plaats halen of zich veilig spelen. Naaldwijk staat nu op doelsaldo op een veilige plaats. GDA heeft evenveel punten en staat op een p/d-plaats evenals DSVP dat twee punten minder heeft dan Naaldwijk. TAC'90 staat op een degradatieplaats met drie punten achterstand. Hekkensluiter is DUNO dat zes punten minder heeft dan Naaldwijk.

Verburch blijft meedoen voor een plaats in de nacompetitie. Door de 3-0 overwinning op Semper Altius en de nederlaag van Die Haghe tegen Honselersdijk heeft de Oranjebrigade in de derde periode nog maar één punt achterstand op de Loosduinse ploeg. De wedstrijd werd na een half uur spelen tijdelijk gestaakt vanwege commentaar op de leiding van Semper Altius.

Vierde klasse B

VELO kwam niet in actie en moest toezien dat Duindorp de wedstrijd tegen Quick Steps met 2-0 won. Hierdoor is Duindorp de Wateringse ploeg op drie punten genaderd. VELO speelt nog één wedstrijd en Duindorp speelt nog twee wedstrijden. Een beslissingswedstrijd om het kampioenschap is nog steeds mogelijk.

Vierde klasse E

Schipluiden werd na de 0-9 zege bij JHR de ongeslagen kampioen in deze klasse. Na de terugreis uit Rotterdam maakte Schipluiden een rondrit met een platte kar door het dorp. Ondanks de 3-2 nederlaag van Quintus bij Ariston '80 is de ploeg uit Kwintsheul nog wel volop in de race voor de nacompetitie. MSV '71 speelde met 2-2 gelijk tegen SV V en speelt alleen nog voor de eer.