Twitter 6

Twitter 6

Dames Quintus verliezen eerste wedstrijd kruisfinale

Virto/Quintus heeft de eerste wedstrijd in een tweeluik tegen regerend landskampioen Sercodak/Dalfsen verloren. De winnaar van deze kruisfinale plaatst zich voor de finale om het landskampioenschap. De Heulse ploeg leed een 25-21 nederlaag en had meer verdiend. Gebrek aan geluk in het afronden en twee minuten tijdstraffen op belangrijke momenten braken de ploeg op.

Quintus speelde een prima eerste helft. Verdedigend gaf de Heulse ploeg weinig weg en Dalfsen werd daar onzeker van en speelde slordig. Aanvallend wist Quintus wel tot score te komen. Dalfsen stond na 10 minuten met 4-3 voor, maar daarna leidde Quintus de dans. Na 20 minuten was de stand 11-8 in het voordeel van Quintus. Deze marge leek de ploeg ook mee te nemen naar de rust, echter in de laatste minuten van de eerste helft kreeg Quintus twee tijdstraffen waardoor Dalfsen terug kon komen tot een 13-12 achterstand bij rust. Bij een 13-10 voorsprong vergat de Heulse ploeg overigens om de marge naar vier treffers te brengen.

In de openingsfase van de tweede helft werd Quintus aan het wankelen gebracht door Dalfsen. De Heulse verdediging had geen antwoord op de aanvallen van de tegenstander en aanvallend kon het geen gat vinden in de defensie van de thuisploeg. Vond een speelster een gat in de verdediging dan had het pech in de afronding middels schoten op de paal. Dalfsen liep uit naar een 21-16 voorsprong na ruim 45 minuten spelen. Quintus herpakte zich wonderwel en knokte zich terug in de wedstrijd. Dalfsen kreeg meer moeite om door de dekking te komen en Quintus benutte de kansen wel. Het werd zelfs 23-21. Met deze twee doelpunten achterstand was er geen vrouw overboord voor Quintus, maar een twee minuten tijdstraf twee minuten voor tijd vergooide eigenlijk een goede uitgangspositie voor de return. Dalfsen sloeg hard toe en won de wedstrijd met 25-21.

Aanstaande zondag is de return in Kwintsheul. Eerst wacht voor Quintus aanstaande donderdagmiddag in Almere de bekerfinale tegen VOC.