Archief
Google Street-View

Google Street-View

Wateringse Herenstraat wordt niet autoluw

De gemeente Westland gaat niet onderzoeken of de Herenstraat in Wateringen autovrij of autoluw gemaakt kan worden. Dit laat het college van B en W weten. Een dergelijke verkeersmaatregel is geen adequate oplossing voor de verkeersafwikkeling in het centrum van Wateringen.

De fractie van de VVD had vragen gesteld over de onveilige situatie in Wateringen. Maar de Herenstraat autoluw maken, verhoogt de verkeersdruk en veroorzaakt onbalans op de al druk bereden omliggende wegen zoals de Noordweg en de Kerklaan, aldus het college.

Ook in het vergroten van het aantal parkeerplaatsen op het Vliethof ziet het college niets. "De brede trottoirs voor de winkels zijn wenselijk voor het winkelend publiek. Hiertoe is ook straatmeubilair aanwezig zoals bankjes, fietsenstallingen, boompjes en afvalbakken." Het trottoir gebruiken voor parkeerplaatsen gaat ten koste van de leefbaarheid en de uitstraling van het gebied, vindt het college.

Verder is het college van mening dat het aanbrengen van verlichting onder de overkapping op het Vliethof om zo de veiligheid te vergroten een zaak is van de verenigingen van eigenaren. De gemeente zal op dat punt geen actie ondernemen.