Archief

Stenen van Monsterse fruitmuur worden niet opgeslagen

De stenen van een 19 meter lange fruitmuur achter kinderspeelplaats De Kabouters in Monster zullen niet worden opgeslagen. Wethouder Ouwendijk heeft toestemming gegegeven om de muur te slopen en de stenen te storten. Het geld voor opslag is er niet en het is nog te onduidelijk of de stenen wel zullen worden hergebruikt.

Dit schrijft de wethouder in een notitie aan de raadscommissie EFO. De werkgroep Oud Monster had om de opslag gevraagd en had daarbij de steun gekregen van D66-raadslid Van Ooijen. De oude fruitmuur op het oorspronkelijke kloosterterrein moet weg in verband met de nieuwbouw van basisschool De Zeester.

De werkgroep wil de stenen gebruiken voor de restauratie van een gedeelte van de historische noord-zuidmuur, de begrenzing tussen de tuin van het gemeentekantoor en het gebied van De Zeester. Ouwendijk wijst er echter op dat alleen de oost-westmuur een gemeentelijk monument is en gerestaureerd wordt, al is dat pas in 2019. Over de noord-zuidmuur kan pas bij het vaststellen van de Centrumvisie in het najaar een besluit worden genomen. "Dat betekent dat het doel waarvoor de stenen opgeslagen moeten worden onzeker is."

Daarbij komt dat voor (netjes) afbreken en opslaan van de stenen ruim 18.000 euro nodig is en dat geld is er nu niet, aldus Ouwendijk. Omdat het schoolbestuur en de bouwer behoefte aan duidelijkheid hebben, heeft hij 'de vrijheid' genomen om sloop en storten niet langer in de weg te staan.

Categorieen:
Monster Politiek