Archief

'Personeelstekort op afdeling drugsdouanier Gerrit G'

De 's-Gravenzandse drugsdouanier Gerrit G. kon jarenlang drugstransporten doorlaten, omdat er op zijn afdeling een personeelstekort was. G. werkte bij de afdeling 'pre-arrival', waar op grond van risicoprofielen wordt bepaald welke containers worden geïnspecteerd. Maar er was geen collega die de ladingen eveneens controleerde.

De NRC schrijft vrijdag uitvoerig over het strafdossier van Gerrit G. De 's-Gravenzander werd in 2015 opgepakt. Tegen betaling zou de ex-douanier cocaïnesmokkelaars hebben geholpen. Hij liet verdachte containers zonder controle passeren in de haven van Rotterdam.

G. hield een aardig zakcentje over aan zijn praktijken. In zijn huis in 's-Gravenzande vond de politie ruim 1 miljoen euro contant geld in een boodschappentas. G. zou een rol hebben gehad in de smokkel van een container met 400 kilo cocaïne uit Brazilië . Ook zou hij meer weten over een onderschept transport met 3000 kilo coke.

De zaak rondom Gerrit G. heeft volgens de NRC grote impact gehad op de douane in de haven van Rotterdam. Zijn teamleider Geert Scheringa is vorig jaar verhoord en alle andere collega's van G. hebben met de politie gesprekken gevoerd.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen