Archief
Dennis van Schie 4

Dennis van Schie 4

Vergunningaanvraag voor opvang van asielzoekers vertraagd

Er is opnieuw vertraging opgetreden in de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de huisvesting van 275 asielzoekers in het Polenhotel in Wateringen. Aanvankelijk leek het er op, dat die aanvraag nog voor Koningsdag kon worden ingediend. Echter, wegens aanvullend onderzoek zal het niet eerder dan eind mei worden, zo laat de exploitant van het hotel desgevraagd aan WOS Media weten.

Het college van B en W vindt, dat Westland als gemeente met 100.000 inwoners een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft ten aanzien van de opvang van asielzoekers. Daarbij heeft het college wel onder meer als voorwaarde gesteld, dat de huidige bedrijven op het Wateringse bedrijventerrein geen beperkingen mogen ondervinden in hun activiteiten.

Geen speelruimte

Afvalverwerkingsbedrijf Van Vliet Contrans, de overbuurman van het Polenhotel, maakt keer op keer duidelijk dat het weinig tot geen speelruimte heeft om rekening te houden met de wensen en vereisten die aan de huisvesting van asielzoekers verbonden zijn. Ook andere bedrijven met bijvoorbeeld 24-uurs activiteiten voorzien problemen.

Directeur Marc van Buijtene van Van Vliet Contrans zegt, dat het voor een definitief standpunt wachten is op de publicatie van een vergunningaanvraag. Dan pas wordt voor hem duidelijk of er van zijn bedrijf bepaalde tegemoetkomingen worden verlangd.