Archief
Facebook

Facebook

Vier lintjes opgespeld in Midden-Delfland

In Midden-Delfland zijn tijdens de jaarlijkse lintjesregen vier mensen onderscheiden. Burgemeester Rodenburg speldde hen in de raadzaal van het gemeentehuis de versierselen op, horend bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hans Rosier uit Schipluiden zet zich sinds 1991 in als penningmeester van verschillende verenigingen en organisaties. Hij deed dat bij de Delftse Tennis Bond, museum Paul Tetar van Elven, Hopspice Delft, de Trombosedienst Delft, de Stichting Algemeen Studiefonds en de Commissie stadsgeschiedenis Delft. Sinds 2014 is hij ook actief voor de Midden-Delfland Vereniging.

Bauke Zelle uit Den Hoorn is al 35 jaar actief binnen de kerkelijke gemeenschap in Delft. Kleine klusjes als het verspreiden van het kerkblad en andere stukken zijn voor hem niet te min. Daarnaast heeft hij tijdens de fusie van de hervormden gemeenten met de gereformeerde gemeenten handmatig de heel administratie doorgelopen en gedigitaliseerd.

Wim Gielesen uit Schipluiden was dertig jaar lang dirigient van het jeugdorkest van St. Caecilia. Gielesen organiseerde ook theorie- en praktijklessen, beheerde de muziekbibliotheek, wierf nieuwe leden en arrangeerde muziekstukken voor St. Caecilia. Sinds 2000 is hij organisator van de muzikale begeleiding van kerkdiensten in de parochie Heilige Jacobus de Meerdere.

Arij van Woerden uit Maasland is sinds 1978 kerkrentmeester van de gereformeerde kerk in Maasland en beheerder van zalencentrum De magneet. Tussen 1985 en 1993 was hij lid van de Medenzeggenschapsraad van basisschool 't Spreeuwennest in zijn woonplaats. Ook was hij bestuurslid van de Nederlandse Christelijke Boeren- en Tuindersbond en penningmeester van de Westelijke Land- en Tuinbouworganisatie.