Archief

Lintje voor 28 Westlanders

Ter gelegenheid van Koningsdag hebben 28 Westlanders dinsdag een koninklijke onderscheiding gekregen. Burgemeester Van der Tak reikte de versierselen uit tijdens een feestelijke lintjesregen in gebouw De Kiem in 's-Gravenzande.

Vijf personen werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:

Corrie Hendriks-Borgers uit De Lier richtte in 1994 in haar woonplaats Stichting Drempeltheater op, die tot doel heeft de spraak- en de toneelkunst te bevorderen en was sindsdien regisseur. Van 1998 tot 2002 was zij raadslid van de gemeente Schipluiden. Daarnaast was ze bestuurslid van de Bond van Vrije Scholen in Driebergen, medeoprichter en bestuurslid van de Vrije School in Delft en voorzitter van De Kosmos in Amsterdam.



Jan van Kester uit Kwintsheul is vanaf 1978 trainer bij Handbalvereniging Quintus. Sinds 1998 is hij analist van het nationale selectieteam bij het Nederlands Handbal Verbond en sinds 2006 lid van de Westlandse Handbal Denktank. Verder is hij vrijwilliger bij het HandbalCollege Westland voor talentontwikkeling en aanvullende trainingsfaciliteiten.



Paul Steyn uit Den Haag was van 1980 tot 1986 lid van de komkommerwerkgroep van de Nederlandse Tuinbouw Studieclubs (NTS) en van 1987 tot 1997 bestuurslid/voorzitter van diverse regionale groentestudieclubs. Verder was hij jarenlang bestuurslid van LTO Noord Glaskracht en de Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN). Daarnaast zet hij zich in de Cliëntenraad Sociale Zaken Westland en Stichting Loswal De Bonnen.



Leen Valstar uit Naaldwijk was van 1970-1980 bestuurslid van de kiesvereniging ARP/CDA. Vanaf 1977 heeft hij zich ingezet voor de Gereformeerde Gemeente Naaldwijk, de Stichting Vrienden van de Oude Kerk Naaldwijk en vanaf 2007 tot heden als secretaris van het Genootschap Oud-Westland. Verder heeft hij functies verricht in het confessioneel onderwijs, is hij vanaf 2009 voorzitter van het Rode Kruis, afdeling Westland en sinds 2010 vrijwilliger bij de Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck.



René van der Weijden uit Wateringen zet zich sinds 1982 in voor COM-Schietvereniging, afdeling 's-Gravenhage. Van 1995-2014 was hij penningmeester/secretaris van de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA), district Zuid-Holland. Sinds 2009 is hij secretaris/penningsmeester van de organisatie Internationaal schietevenement InterShoot en van 2011-2015 was hij voorzitter van de Districts Technische Commissie Klein Kaliber Geweer.

De volgende 23 personen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Henk Blok uit 's-Gravenzande voor zijn werk voor de EHBO-vereniging, de Christelijk Gereformeerde Kerk en FC 's-Gravenzande.



Jopie Boon-Kuivenhoven uit 's-Gravenzande voor haar vrijwilligerswerk bij FC 's-Gravenzande de vrouwenvereniging van de Protestantse Gemeente (Uniekerk).



Gerda van den Bos-de Ridder uit 's-Gravenzande voor haar jarenlange inzet voor de EHBO-vereniging en bij Pieter van Foreest, locatie De Kreek.



Jan Dekker uit Naaldwijk voor zijn inzet voor de Westlandse schaakwereld, waarvoor hij diverse toernooien organiseert en bij de WOS wedstrijden verslaat. Ook vervulde hij jarenlang diverse functies bij de Protestantse Gemeente Naaldwijk.



Leny Hendriks-van Paassen uit Naaldwijk voor haar vele werk ten behoeve van de katholieke gemeenschap in Honselersdijk en Naaldwijk. Verder is zijn actief bij Themapark De Westlandse Druif.



Dirk Keijzer uit De Lier voor zijn werk voor de Nederlands Hervormde Kerk in De Lier, het Tuinbouwmuseum in boerderij Burgersdijk en Het Westerhonk.



Hans Kerklaan uit Wateringen voor zijn inzet bij Carnavalsvereniging De Jolige Druif, het Oranje Comité Wateringen en de Stichting Myosotis Westland.



Annie van der Kruijk-van der Kruk uit Monster voor haar werk bij de Hervormde Gemeente Monster, de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie, afdeling Monster en Vitis Welzijn Monster.



Wim van der Kruk uit Monster voor zijn werk voor de Protestantse Gemeente Monster en bij 's-Heeren Loo, locatie Westerhonk. Sinds 1989 verzorgt hij bij WOS Radio het programma 'Gewijde muziek' en is hij presentator bij de Stichting Zorgradio Haaglanden.



Ineke Meijer-de Leeuw uit Wateringen voor onder meer haar inzet voor de RK Parochie Sint Joseph en de Katholieke Bond voor Ouderen, afdeling Wateringen.



Theo Mesman uit De Lier voor zijn activiteiten als organisator van het jaarlijkse basisschooltoernooi voor kinderen uit Delft en Den Hoorn, alsmede voor zijn inzet bij De Zonnebloem en wijkcentrum Het Anker.



Henny Middelburg-van Ooijen en Arie Middelburg uit Honselersdijk voor hun inzet ten behoeve van de Poolse gemeenschap in Grodzisk Wielkopolski. Ook namen zij het initiatief voor de Egelopvang-Westland in Honselersdijk.



Joop Sep uit Zoetermeer voor zijn jarenlange inzet voor het Orgelcomité van de Nederlands Hervormde Gemeente in Wateringen en Christelijk Gemengd Koor Cantiléne.



Toos Slaman-Zwinkels uit Honselersdijk voor haar werk bij Sportvereniging Honselersdijk, het RK Vrouwengilde Honselersdijk, het Najjar Fonds en Kom in de Kas, afdeling Westland.



Gerry van Spronsen-'t Hart uit 's-Gravenzande voor haar inzet voor Pieter van Foreest, locatie De Kreek in 's-Gravenzande en de Hervormde Gemeente in Monster.



Cor Stolze uit De Lier voor zijn vrijwilligerswerk bij de Hervormde Gemeente De Lier en de EHBO-vereniging De Lier.



Wim Storm uit Monster voor zijn inzet voor de Hervormde Kerk te Monster en de Stichting Protestants Christelijke Ouderenhuisvesting De Amandelgaarde in Monster.



Jan van der Valk uit Naaldwijk voor zijn inzet voor Carnavalsvereniging De Naaldnarren, de klaverjas- en jokerclub De Binnenhof, tennisvereniging LTC en sindsdien Stichting Evenementen Coördinatie (STEC) Naaldwijk.



Margriet van der Veen-Hanemaaijer uit 's-Gravenzande voor haar vrijwilligerswerk voor de

Gereformeerde Kerk/PKN te 's-Gravenzande, de Stichting Hoop voor Albanië en woonzorgcentrum Sonnevanck.



Cor Verbree uit Monster voor zijn vele werk bij de KNVB en Hervormde Gemeente Ter Heijde. Ook was hij jarenlang raadslid voor de gemeente Monster en de gemeente Westland.



Ben Zeeman uit Monster voor zijn activiteiten bij Schietvereniging Monster en bij Jeu de Boulevereniging Mon Boule.



Peter Zuidgeest uit Poeldijk voor onder meer zijn werk bij de RK Barholomeusparochie, de Stichting Rondje Poeldijk en de Sportstichting Verburch.