Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Elf lintjes voor Maassluizers

Edo Haan heeft tijdens zijn eerste lintjesregen als burgemeester van Maassluis elf inwoners mogen decoreren. In de Groote Kerk werden zij allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Koos Borsboom is sinds 1975 onafgebroken lid van hockeyvereniging MHV Evergreen, waar hij diverse bestuursfuncties vervulde. Op dit moment is hij interim-voorzitter. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan het groot onderhoud van het clubhuis, ook zorgde hij voor een nieuw verhard toegangspad naar het tweede kunstgrasveld en een staantribune bij het hockeyveld. Borsboom is tevens al bijna 40 jaar mantelzorger voor zijn broer.

Joke 't Hart-van der Gaag was van 1978 tot 1988 vrijwilligster voor kleuterschool De Wevertjes en basisschool Wevershoek. Sinds 1980 is zij actief voor de Gereformeerde Immanuelkerk, tegenwoordig wijkgemeente IONA, onder meer als wijkdame en coördinator van de bloemengroet. Mevrouw 't Hart was ook actief in de Schutsluis en de Tweemaster. Ook was zij initiatiefnemer van Breicafé De Waker.

Bert van 't Hoff vervult sinds 1965 diverse vrijwillige functies bij voetbalclub Excelsior Maassluis, onder meer als leider van jeugdelftallen, wedstrijdsecretaris, bestuurslid en scheidsrechter. Hij organiseerde in samenwerking met de gemeente en de KNVB tussen 1970 en 2011 jaarlijks het schoolvoetbaltoernooi. Sinds zijn pensionering in 2011 verricht hij onderhoudswerkzaamheden voor de wedstrijden op zaterdag.

Toni Keijzer-van Wissen is sinds 1961 dwarsfluitiste bij muziekvereniging St. Caecilia in Schipluiden. Bij die vereniging was zij ruim 25 jaar actief voor de werving van inkomsten uit rommelmarkten en was zij lid van de Sponsorcommissie. Sinds 1981 is zij lid van de Maassluise Amnesty-groep, waarvan zij vanaf 1995 voorzitter is. Tussen 2002 en 2013 was zij lid van de Parochiele Charitatieve Instelling van de RK Kerk in Maassluis. Zij schreef onder meer het beleidsplan.

Marianne Paalvast-Smeele is sinds 1986 actief binnen de parochie De Goede Herder. Zij was daar lid van tal van commissies. Vanaf 1994 is zij vrijwilliger bij De Zonnebloem afdeling Maassluis. In 2002 werd zij vrijwilliger bij de Oproepcentrale voor de regio Waterweg, waar zij zich inzet voor thuiswonende mensen die ondersteuning nodig hebben.

Jan Parre verricht sinds 1957 allerlei werkzaamheden aan het terrein van voetbalvereniging Excelsior Maassluis. Hij is al sinds 1952 lid van de club. Hij bezorgde bij Excelsior onder meer het clubblad en ook is hij de drijvende kracht achter de inzameling van oud papier. Parre is ook in diverse functies actief bij de Protestantse Kerk.

Veronique Poppelier-Driessen bezoekt sinds 1990 gemiddeld een dag per week zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen vanuit haar rol als vrijwilliger bij De Zonnebloem. Zij was van 1997 tot 2012 ook actief bij het Katholiek Sociaal Cultureel Centrum Rijn en Binnenvaart. Zij organiseerde vakantiereizen en dagtochten. Verder was zij gastvrouw bij het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam en tegenwoordig vrijwilligster bij Geriatrisch Centrum DrieMaasHave.

Ad Sosef is sinds 1976 actief binnen parochie De Goede Herder, onder meer als lid van het Andreaskoor, coördinator van de commissie financiën en lid van de stuurgroep liturgie. Hij was ook lid van de Rotaryclub en bestuurslid van de Ondernemers Federatie Maassluis. Hier zet hij zich in voor startende ondernemers in Maassluis.

Kees Tempelaars is vooral bekend als voorzitter van de Historische Vereniging Maassluis. Onlangs heeft hij het stokje overgedragen, maar hij is nog steeds betrokken als vice-voorzitter. Tempelaars heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van publicaties over de geschiedenis en ontwikkeling van Maassluis. Zo verschenen er onder zijn leiding de Kroniek van Maassluis en de Atlas van Maassluis. Tussen 1991 en 1996 was hij voorzitter van het Zeekadetkorps Den Haag en van 1996 tot 2009 van de afdeling Vlaardingen. Ook organiseerde hij tussen 2010 en 2013 de lokale Veteranendag in Maassluis en is hij sinds 2012 bestuurslid van Museum Maassluis.



Aad Verduijn was leider, lid van de jeugdcommissie en wedstrijdsecretaris bij voetbalclub Excelsior Maassluis. Dat deed hij sinds eind jaren '60. Tussen 1985 en 1991 was hij ook actief binnen korfbalvereniging CKC Maassluis. Verduijn is sinds 2006 zeer actief voor de PCOB afdeling Maassluis.

Ed Westerhof was lange tijd actief voor de Gereformeerde Kerk van Maassluis, eerst vanaf 1969 als leider van het Kerk Jeugdkamp, later als lid van het wijkteam Immanuelkerk. Ook was hij actief binnen de organisatie rond de viering van het 50-jarig bestaan van de kerk. Van 1970 tot 1995 speelde Westerhof Sinterklaas op de basisscholen Groen van Prinsterer en De Regenboog. Hij was verder van 1970 tot 1984 bestuurslid bij de Vereniging voor Christelijk Onderwijs, waar hij zich inzette voor de fusie tussen de Christelijke Marnix Maassluis en de Egmond Mavo Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen