Archief

LPF verbaasd over gedogen van Monsters paardensportcentrum

De raadsfractie van LPF Westland wil weten waarom wethouder Ouwendijk nog niet handhavend is opgetreden bij het Monsterse paardensportcentrum De Dijkgraaf. In schriftelijke vragen toont de LPF zich verbaasd over het feit dat De Dijkgraaf zijn verblijf op de locatie aan Plaats Langeveld zelfs wil verlengen.

Het paardensportcentrum had in 2010 een vergunning voor vijf jaar gekregen. Enkele buren hadden daar bezwaar tegen en aan hen was door de gemeente toegezegd, dat geen verlenging zou volgen. Sinds de zomer van 2015 willen de betrokken buren de gemeente houden aan de toezegging. Feitelijk wordt de bedrijfsvoering sindsdien door de gemeente gedoogd.

De Dijkgraaf heeft telkens betoogd, dat het bedrijf moeite heeft met het vinden van een geschikte alternatieve locatie. Diverse plekken in het Westland kwamen in beeld, maar vrijwel allemaal vielen ze af in verband met de bestemming van die gebieden.

'Eigengereid'

Wethouder Ouwendijk heeft sinds afgelopen najaar herhaaldelijk gemeld dat de huidige situatie niet kan blijven bestaan. De LPF ergert zich eraan, dat er ondanks de handhavingsverzoeken niet voortvarend aan de slag is gegaan door de gemeente en gaat uit van onwil bij het paardensportcentrum. "Hoe eigengereid de houding van De Dijkgraaf is, blijkt niet alleen uit het feit dat er een bezwaar is ingediend tegen de opgelegde last onder dwangsom maar ook dat er een aanvraag voor een omgevingsvergunning is ingediend voor de huidige, gedoogde locatie", aldus de LPF.



Bestemmingswijziging


Pleun van der Ende, die als belangenbehartiger van De Dijkgraaf optreedt, bevestigde eerder op maandag, dat er op 1 juni een hoorzitting wordt gehouden. Hij meldde WOS Media tevens, dat er een nieuwe locatie is gevonden. Met de eigenaar van dat (niet nader aangeduide) perceel zou al overeenstemming over koop bestaan. Voorwaarde om zaken te kunnen doen, is echter een bestemmingswijziging. Hangende die procedure, wil het paardensportcentrum het verblijf op Plaats Langeveld verlengen.

Categorieen:
Monster Westland Politiek