Zaalhandbal: Quintus wint sleutelduel in prachtige ambiance

De heren van Quintus behaalden een fraaie zege op angstgegner E&O. De Heulse ploeg hield de tegenstander zelfs onder de 20 treffers en dat is iets bijzonders in wedstrijden tegen E&O. De dames van Quintus wonnen gemakkelijk van Vlug en Lenig en gaan zich opmaken voor een spannende week.

Heren

Eredivisie, kampioenspoule

Oude tijden herleefden tijdens de wedstrijd van Koornneef W&S/Quintus tegen E&O. De Eekhouthal was bijna vol en er waren ook veel Drenten aanwezig. De toeschouwers zorgden voor een mooie ambiance wat de spelers van de thuisploeg goed aanvoelden.

De Heulse ploeg heeft last van een blessuregolf en coach Rene Zwinkels moest wederom een beroep doen uit spelers van het tweede en het derde team. De thuisploeg was vanaf het begin gemotiveerd en vanaf het begin was duidelijk dat één ding telde en dat was winst in deze belangrijke wedstrijd. E&O zal nooit het gevoel hebben gehad dat er wat te halen was bij deze jonge gretige ploeg.

De opening was voor Quintus dat zeer effectief was en verdedigend weinig weggaf. Na acht minuten was het al 5-0. Daarna kwam E&O terug in de wedstrijd en werd het een mooi handbal gevecht. De Drenten kwamen terug tot een marge van twee treffers, maar zagen de thuisploeg soeverein met een 10-8 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Na de pauze kwam E&O tot op een treffer verschil (10-9), maar het jonge Quintus hield het hoofd koel en wist langzaam uit te lopen op een ontredderd E&O. Na een kwartier spelen was de tussenstand 17-14 voor de thuisploeg. Met nog ruim acht minuten te spelen leidde Quintus met 20-15 en zag E&O de bui al hangen. Quintus verdedigde goed en gaf weinig kansen weg. Aanvallend viel er af en toe een doelpunt te vieren. Quintus won met 24-19 waardoor het met één been in de Bene-League staat. De voorsprong op E&O bedraagt twee punten en de Heulse ploeg heeft een beter doelsaldo. Volgende week moet Quintus winnen van Tachos en dan kan het bijna niet meer stuk. Bij Quintus maakte Rens Reijgersberg zijn rentree na zijn blessure. De vraag is of hij volgende week weer inzetbaar is.

Dames

Virto/Quintus heeft de laatste poulewedstrijd eveneens winnend weten af te sluiten. De Heulse formatie stuurde Vlug en Lenig met een nederlaag naar Geleen terug. Na een 16-11 voorsprong bij rust won de Heulse ploeg in de Eekhouthal met 30-16.

Quintus kan zich gaan opmaken voor drie finaleduels binnen acht dagen. Volgende week zaterdag volgt de eerste wedstrijd in de kruisfinale tegen Sercodak/Dalfsen. De regerend landskampioen lijkt steeds meer in vorm te komen. Het verschil in de tweeluik zal de verdediging gaan worden. Beide ploegen doen niet veel voor elkaar onder. Een week later volgt op zondag de return. Daar tussendoor speelt de Heulse ploeg de bekerfinale tegen VOC. De Amsterdamse ploeg is de gedoodverfde favoriet voor het behalen van zowel de beker als het landskampioenschap.