Archief
still YouTube

still YouTube

Veel beveiligingsmissers in Den Hoorn

Het is slecht gesteld met de beveiliging van huizen en schuren in Den Hoorn. Dat bleek donderdag, toen een cameraploeg van WOS TV op pad ging met ex-inbreker Evert. Op uitnodiging van de gemeente Midden-Delfland onderzocht hij de dorpskern op beveiligingsmissers.

Veel schuren waren niet afgesloten en poortdeuren stonden open terwijl er niemand thuis was. De ex-inbreker haalde fietssleutels uit het slot en deed ze vervolgens in de brievenbus van het huis. Zo hoopt hij op meer bewustwording bij de bewoners.

Van alle misstanden maakte hij foto's, die 's avonds werden getoond op een veiligheidsmarkt in zalencentrum De Hoornbloem. Eerder deze week gebeurde dat ook al in Maasland en Schipluiden. Daar kwamen respectievelijk 100 en 130 bezoekers op af.

Evert Jansen is geen onbekende in het inbrekersgilde. Rond zijn twintigste beleefde hij het 'hoogtepunt' van zijn riskante inbrekerscarriere. Hij heeft zeker honderden keren ingebroken en daar vijf jaar voor gezeten. Nu geeft hij met de Stichting Veiligheid en Preventie tips om inbrekers buiten de deur te houden.