Archief

Witkamp tegen Duijsens: 'Conflicten zijn de brandstof van uw leven'

Straatvechten met woorden. Dat was dinsdagavond aan de orde in de Westlandse gemeenteraad. De hoofdrolspelers waren LPF-raadslid John Witkamp en fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig. "Conflicten zijn de brandstof van uw leven", zo haalde Witkamp onder meer uit.

Aanleiding was de behandeling van een motie van afkeuring aan het adres van raadslid Ben van der Stee in diens functie van presidiumvoorzitter. "U bent bezig met persoonsbeschadiging", zei Witkamp richting Duijsens . Deze stelde op zijn beurt, dat Witkamp vooral probeert om een partijgenoot uit de wind te houden. "Da's alweer een insinuatie", beet Witkamp terug. Waarop Duijsens reageerde: "U zit maar wat te schreeuwen".



'Achterkamertjesgedrag'

Westland Verstandig zegde in de motie het vertrouwen in Van der Stee op vanwege onder meer 'achterkamertjesgedrag' en herhaalde weigering inzage te geven in wel in omloop zijnde stukken. Alle andere partijen in de gemeenteraad spraken hun volste vertrouwen in Van der Stee uit. Door diverse sprekers werd er op gewezen, dat Westland Verstandig geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om zitting te nemen in een voorbereidende werkgroep, die met voorstellen moet komen om het functioneren van de gemeenteraad te verbeteren.

Westland Verstandig beschouwt dat voorbereidende werk echter als pogingen om de partij "de mond nog verder te snoeren". De motie van afkeuring werd met 30-7 verworpen. Tijdens de hoofdelijke stemming werd deze alleen gesteund door de zeven raadsleden van Westland Verstandig.

Categorieen:
Westland Politiek