Archief

Colleges balen van houding Ziekenhuis

De colleges van B en W van onder meer Maassluis, Vlaardingen en Schiedam balen ervan dat de gesprekken tussen gynaecologen en kinderartsen van het Franciscus Vlietlandziekenhuis en huisartsen en verloskundigen uit de regio op niets zijn uitgelopen. De partijen waren in gesprek over alternatieven voor de verplaatsing van de afdelingen geboortezorg en klinische kindergeneeskunde uit het Schiedamse ziekenhuis naar de Rotterdamse vestiging.

Volgens een gezamenlijk persbericht ervoeren huisartsen, verloskundigen en gemeenten bij het ziekenhuis onvoldoende bereidheid om tijd en ruimte te vinden om te kijken naar alternatieven. De colleges van de betrokken gemeenten doen nogmaals een beroep op de raad van bestuur van het ziekenhuis om het voornemen te heroverwegen en te bekijken op welke wijze zij het ziekenhuis alsnog op andere gedachten kunnen brengen.

Eerder liet ook directeur Oomen van zorgverzekeraar DSW al weten, dat hij dit plan van het ziekenhuis niet ziet zitten en is er een petitie aangeboden aan de raad van bestuur. De directie van het fusieziekenhuis zegt dat er hoogstwaarschijnlijk deze week wordt besloten of de voorgenomen plannen doorgaan of niet.

Categorieen:
Maassluis Politiek