Archief

Stroomopwaarts biedt 53 mensen een vast contract

In totaal 53 medewerkers van participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hebben een vast contract gekregen. Het is de laatste groep mensen met een arbeidsbeperking die op deze manier aan de slag kan.

Door het zelf aannemen van de werknemers loopt Stroomopwaarts een potentieel risico, maar volgens directrice Desiree Curfs is dat maar beperkt omdat er een aantal mensen over niet al te lange tijd met pensioen gaat. Daarbij hoopt de directrice dat er over een tijdje door de regering in Den Haag wordt gekeken naar de uitwerking van het huidige sociale beleid van staatssecretaris Klijnsma.

De nieuwe Participatiewet, die sinds januari 2015 in werking is getreden, gaat uit van een 'afbouwscenario' voor de huidige Sociale Werkvoorzieningen en verdere bezuinigingen voor de komende jaren. Dat betekent niet dat Stroomopwaarts in de toekomst geen mensen meer kan aannemen, maar die zullen dan vallen onder de zogenoemde regeling 'beschut werk'.

Stroomopwaarts richt zich als regionaal participatiebedrijf van de MVS-gemeenten op het zo veel mogelijk mensen aan een baan helpen. Naast mensen met een arbeidshandicap ondersteuntStroomopwaarts ook mensen die een bijstandsuitkering ontvangen of behoren tot één van de doelgroepen uit de Participatiewet.

Categorieen:
Maassluis Algemeen