Zaalhandbal: Quintus strijdend ten onder tegen Hurry Up

De heren van Koornneef W&S/Quintus hebben de uitwedstrijd tegen JMS/Hurry Up verloren. In Zwartemeer won de Drentse ploeg met 32-30, maar de Heulse ploeg ging strijdend ten onder en had misschien zelfs op basis daarvan een punt verdiend. Hurry Up plaatste zich door de overwinning voor de Bene-League.

De start van de wedstrijd was dramatisch voor de Heulse ploeg. Na 15 minuten spelen stond een 11-3 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord. Daarna kwam Quintus langzaam terug in de wedstrijd en kwam zelfs tot op drie doelpunten (15-12), waarna de thuisploeg weer uitliep naar een voordelige ruststand van 18-13.

In de tweede helft vocht de Heulse ploeg wat het waard was. Het streed voor elke bal en doelpunt. Na ruim 38 minuten was de stand 22-19. Hurry Up vergrootte daarna de marge weer naar vijf treffers, maar zag Quintus weer terugkomen. Het verschil werd zelfs twee treffers (26-24) en in de slotfase kwam Quintus op één treffer (29-28). Hurry Up vergrootte wederom de voorsprong (31-28), maar de onverzettelijke Westlanders kwamen weer terug. Quintus liet de Drenten flink zweten, want het werd in de laatste minuut zelfs 31-30, maar in de laatste aanval scoorde Hurry Up de laatste treffer van de wedstrijd: 32-30.

Met het oog op de belangrijk wedstrijd van volgende week tegen E&O liet Quintus zien dat het voor niemand bang is. E&O wacht een heet avondje in de Eekhouthal. Quintus mag deze wedstrijd niet verliezen en winst van deze wedstrijd kan wel eens beslissend zijn in strijd om de zesde plaats. Een week later volgt de uitwedstrijd tegen Tachos. E&O speelt dan tegen streekgenoot Hurry Up.