Archief
Bas Booister 1

Bas Booister 1

Geen incidenten rond statushouders het Klooster

De komst van bijna 40 statushouders in het Klooster en een woning rond de Mgr. Bekkerslaan in Maassluis hebben geen problemen opgeleverd. In een raadsinformatiebrief meldt het college van B en W dat er geen incidenten zijn geweest en de beveiliging en woonbegeleiding daarom wordt afgeschaald.

Een beveiligingsbedrijf is sinds 18 maart wel 24 uur per dag beschikbaar voor calamiteiten binnen en signalen buiten het Klooster. Met Vluchtelingenwerk, Stroomopwaarts, Stichting taalfront/Taalhuis en de Centrale Opvang Maassluis zijn afspraken gemaakt over een traject waardoor alle statushouders zo snel mogelijk participeren en integreren in de samenleving.

Halverwege deze maand is het Klooster volledig bewoond. Op de gemeentelijke website worden deze bewoners de komende tijd geportretteerd, zodat Maassluizers ze beter leren kennen. Zo wordt er aandacht gegeven aan wie de statushouders zijn en wat ze hebben meegemaakt. De bewoners van het Klooster organiseren begin mei een ontmoetingsdag met omwonenden.

Categorieen:
Maassluis Politiek