Archief
Google Maps

Google Maps

Midden-Delfland: meepraten over uitbreiding Rotterdam The Hague Airport

De gemeente Midden-Delfland heeft verzocht om te worden betrokken in het proces rond de uitbreiding van vliegveld Rotterdam The Hague Airport. De gemeente is niet benaderd als belanghebbende, terwijl de aanvliegroute van de vliegtuigen wel gaat over Midden-Delflands grondgebied.

"Vliegverkeer veroorzaakt geluidsoverlast en luchtverontreiniging in ons gebied. Onze gemeente vervult een belangrijke functie ten aanzien van wonen, recreatie en natuur in de regio. Deze functies staan haaks op een verdere belasting van het gebied door vliegverkeer", aldus het college van B en W in een brief aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Rotterdam The Hague Airport wil onder meer het aantal vluchten gaan uitbreiden. In de avonduren zouden inwoners van Midden-Delfland hier meer geluidsoverlast van gaan ondervinden, aldus het college. Ook de dieren, en dan voornamelijk weidevogels, in het stille Midden-Delflandgebied gaan hinder ondervinden. "Voor dieren gelden ook rust en de stilte als bepalende factoren die onze gemeente zo aantrekkelijk maakt."