Archief

'Laat omwonenden water Weverskade schoonmaken'

Het zwerfafval in de sloten in Maassluis is voor velen een doorn in het oog, maar dat omwonenden er zelf niets aan doen, dat begrijpt Paul van Deventer niet. Hij maakt met een groep vrijwilligers al tien jaar de Waterweg schoon. Op verzoek van WOS Media kwam hij een half uurtje schoonmaken aan de Weverskade.

"De mensen die langs de Weverskade wonen,komen iedere dag langs die pestzooi. Waarom hebben die niet even de neiging om een stukje water schoon te maken? Als is het maar voor 100 meter en dat de volgende het daarna overneemt."

PvdA-fractievoorzitter Sjoerd Kuiper stelde deze week schriftelijke vragen over het zwerfafval. Hij ziet wel iets in het idee van Van Deventer. "Het zou mooi zijn als mensen of scholen langs de Weverskade een stukje van zo'n vaart zouden adopteren en af en toe schoonmaken. "Maar", zegt hij, "het allerbelangrijkste is dat het vuil er niet inkomt."

Het is niet de eerste keer dat de PvdA vragen stelt aan het college van B en W. Dat gebeurde ook al in april 2009, juni 2011 en april 2013. Het gemeentebestuur beloofde toen extra werk te verzetten en het Hoogheemraadschap van Delfland op zijn verantwoordelijkheid te wijzen. De PvdA wil nu cijfers zien van schoonmaakbeurten door zowel de gemeente als Delfland.

Categorieen:
Maassluis Algemeen