Archief

47.000 euro nodig voor Olympisch goud Van Veen en Zegers

Zeilsters Anneloes van Veen uit Naaldwijk en de Haagse Afrodite Zegers hebben donderdagochtend het startschot gegeven voor hun crowdfunding-campagne in aanloop naar de Olympische Spelen komende zomer. De twee zijn al geplaatst voor 'Rio', maar zoeken vooral geld om er te komen. Het duo streeft ernaar een bedrag van 47.000 euro op te halen.

De tickets naar Brazilië zijn al geboekt, maar er is in de aanloop naar de Spelen nog een hoop nodig. Op weg naar Rio worden nog enkele trainingskampen gehouden, onder meer ook op het Olympische water. Ook hun trainingspartners - Van Veen en Zegers trainen met mannen om zo beter te worden - moeten dan overgebracht worden.

Verder is er geld nodig voor de set Olympische zeilen en moeten er spullen worden gekocht om materiaaltesten te doen. Sponsoren kan daarom voor 47, 470 en 4700 euro. De bedragen zijn gebaseerd op de klasse waarin de twee zeilen: 470. "We zijn op zoek naar mensen die het heel leuk vinden wat wij doen en 'mee willen' op weg naar de Spelen én daarna. We willen die mensen inspireren en 'meenemen' op reis", aldus Ven Veen in een rechtstreekse uitzending op internet.



Het duo won afgelopen week de zilveren medaille tijdens het Europees kampioenschap. "Een goed begin op weg naar Rio", aldus de dames, die allebei afzonderlijk een droom hebben gehad: goud winnen op de Spelen. "Elk uur van de dag gaat het om die droom", zei Van Veen. "Elke ochtend worden we wakker met het doel: wij gaan het mogelijk maken. En elke avond vragen we ons af, hebben we genoeg gedaan om Olympisch kampioen te kunnen worden."

Categorieen:
Naaldwijk Sport