Archief

Politie vestigt hoop op camerabeelden van bandenprikker

De politie heeft nog niemand aangehouden in het onderzoek naar de bandenprikker. Dat zegt woordvoerder Cor Spruijt. De recherche mikt nu op camerabeelden met daarop mogelijk de bandenprikker. Woensdagavond staat het regionale veiligheidsprogramma Veilig Westland op WOS TV uitgebreid stil bij het fenomeen cameratoezicht en de databank Camera in beeld. De politie juicht het aanschaffen van camera's door particulieren en bedrijven toe.

De bandenprikker sloeg donderdag voor het laatst toe, dat was in Monster. Van 28 auto's werd minimaal een band lekgestoken. Het Westland wordt sinds september geteisterd door de mysterieuze persoon, die onder meer toesloeg in Naaldwijk, 's-Gravenzande, Honselersdijk en Wateringen. Al 190 auto's werden door de bandenprikker onder handen genomen.

De getroffen auto's in Monster stonden aan het Kerkpad, Ericastraat en Hortensiastraat. Daar zijn veel winkels in de buurt, "maar Monster is niet rijk in het bezit van camera's", zei de politiewoordvoerder. Bij de politie bestaat de databank Camera in beeld, waarbij alle (particuliere en overheids-)camera's met zicht op de openbare weg op een kaart worden vermeld. Meer daarover woensdagavond vanaf 19.00 uur op WOS TV.